16.10.2017 - Životní styl - komerční článek

Jak si připravit batáty? Příklady, které zachutnají i vám

Slyšeli jste už o této zajímavé příloze?

Zdroj: Batáty

Pokud ne, je nejvyšší čas se na stále oblíbenější a využívanější brambory batáty podívat blíže. A to proto, že vás rozhodně zaujmou tím, jak zajímavě chutnají. Jsou podobné klasickým bramborám, ale liší se hlavně tím, že mají nejenom lehce červenější barvu, stejně jako se liší také tím, že mají lehce nasládlou chuť. Chcete je zkusit? Podívejte se na možné příklady jejich použití.

Standardní uvaření

 

Není to nic složitého a postup je stejný, jako je tomu v případě klasických brambor. Znamená to, že batáty jenom oloupete, vložíte je do studené vody, tu osolíte a následně přivedete k varu. Tyto chutné a zdravé brambory vaříte zhruba 20 - 30 minut, dokud nebudou měkké. Následně stačí slít vodu a poté už můžete servírovat. Ideálně omaštěné kouskem másla.

Zkuste je dát i do trouby

 

Druhá možnost už je o něco zajímavější a rozhodně můžeme říci, že když se nebudete obávat, tak i chutnější. Jak na to? Stačí si jenom batáty vzít a důkladně je omýt - to znamená, že na nich necháte i jejich slupku. Následně je nakrájejte na čtvrtiny. Postupně je poskládejte na plech, aby se nedotýkaly a pokapejte olivovým olejem. Doporučujeme je také dochutit, a to:

  • solí a pepřem,
  • mletou paprikou,
  • tymiánem nebo rozmarýnem.

Poté je vložte do trouby, která je rozehřátá na 180 stupňů. Zde je pečte alespoň 40 minut. Jakmile budou měkké, zapněte i horní gril, aby získaly i zajímavou barvu.

Láká také chutné pyré

 

Jak na něj? Začněte stejně, jako při vaření. Jakmile jsou měkké, už je stačí jenom pomocí vidličky jednoduše rozšťouchat. K tomu přidejte trochu rozpuštěného másla a také teplé smetany. Pomocí šlehače připravte hutnější konzistenci a již můžete servírovat. Také jedna z osvědčených možností, jak kombinovat nejenom jednoduchost přípravy, ale jak si naplno užít i celkem zajímavý a pozitivní dojem z tohoto jídla.

Autor: - Redakce -

Přečtěte si také:
Chutné recepty z letního ovoce (30.06.2018)
Potraviny, které pomohou s usínáním (15.05.2018)
Neodolatelná chuť čokolády a její zdravotní bonusy (12.04.2018)
Které potraviny prodlužují život? (06.04.2018)
Proč je důležité snídat? (16.03.2018)
Recept na výtečnou italskou pizzu a´la Italia (04.03.2018)
Potraviny a jejich kvalita, stravovací návyky, cavíky kolem zdravého stravování = bludný kruh (20.02.2018)
Zelené potraviny, které by neměly chybět v jídelníčku (01.02.2018)
5 top potravin nejen pro sportovce (14.01.2018)
Tipy na sváteční pohoštění (21.12.2017)
Tyhle potraviny prospějí vaší pleti (20.11.2017)
4 superpotraviny budoucnosti, které můžete ochutnat již dnes (11.09.2017)
6 TOP potravin s pozitivními účinky na zdraví (08.07.2017)
Ve kterých potravinách najdete pro tělo nejprospěšnější tuky? (16.06.2017)
4 tipy na zdravé snídaně (04.06.2017)
5 tipů na zdravé večeře (04.06.2017)
Zpestřete si na jaře svůj jídelníček (02.05.2017)
Avokádo a jeho účinky na vaše zdraví (14.04.2017)
Na co všechno můžete použít kokosový olej? (27.03.2017)
3 důvody proč je snídaně tak důležitá (20.01.2017)
TOP pivní lahůdky ? mňamky co se hodí k pivu + 2 recepty (18.01.2017)
Jak se zbavit nafouklého bříška?! (25.12.2016)
Tipy na vánoční cukroví (27.10.2016)
Tipy na zdravé pamlsky (05.09.2016)
Jak může vypadat vegetariánský den? (14.08.2016)
Vláknina v potravinách - co jíst pro dobré zažívání (11.08.2016)
Tipy na rychlé večeře (26.07.2016)
Výtečný křehký meruňkový koláč s drobenkou (18.06.2016)
Pečený čaj v troubě ? skvělé letní osvěžení (14.06.2016)
Jak se projevuje alergie na lepek (11.06.2016)
Skvělý recept na pikantní hustou fazolovou polévku (10.06.2016)
Jak vyrobit domácí jogurt (09.06.2016)
Co jíst, když je venku vedro? (03.06.2016)
3 recepty na rychlé a výborné nepečené dezerty (15.05.2016)
Výborný recept na zeleninové smoothie (06.05.2016)
Tipy na chutná a vydatná vegetariánská jídla (25.04.2016)
Babiččin recept na palačinky (23.04.2016)
Jednohubky a chuťovky pro návštěvu (15.04.2016)
Losos na másle s karamelovými brambory (15.04.2016)
Lilek v kuchyni, aneb výtečný recept na váš stůl (12.04.2016)
Kuře na paprice se smetanou (12.04.2016)
Arašídové máslo ? co o něm nevíte a jak si ho snadno doma vyrobit (07.04.2016)
Losos s avokádovým pyré (25.03.2016)
Bojujte proti stresu jídlem, aneb na čem si pochutnat? (23.03.2016)
Recepty pro opuštěné muže (18.03.2016)
5 nejpopulárnějších opileckých mýtů (20.08.2009)
Nejlepší a nejhorší potraviny pro vaše libido (28.07.2009)
Co ve skutečnosti znamenají vaše chutě? (24.04.2009)
Jak bojovat proti zápachu z úst (02.04.2009)
Triky, které z vás udělají znalkyni vína (26.11.2008)
Tipy pro zatvrzelé pivaře (26.11.2008)
 
Diskuse ke článku (počet reakcí: 0)
 
 
Vyhledávání
Partneři

 
http://www.businessinstitut.cz/ - Prestižní studium MBA - Business Institut
http://www.cambschool.cz/ - MBA studium na Cambridge Business School
http://www.esbm.cz/ - - Moderní online studium MBA a LLM (Praha, Brno, Ostrava)
Poradíme vám, jak získat výhodnou nebankovní půjčku ihned na účet.