12.04.2016 - Životní styl

Kuře na paprice se smetanou

Kuře na paprice se smetanou je česká klasika, která se na našich stolech objevuje již slušnou řádku let. Zatímco dříve bylo samozřejmostí použít do tohoto pokrmu maso ze slepice, v současné době se od této tradice ustupuje a slepice je nahrazována na přípravu snadnějším kuřecím masem - možná je to dáno i tím, že kuře nevyžaduje takovou dobu přípravy, což ocení každá hospodyňka. Kuře na paprice lze připravovat jak z kuřecích prs nebo stehen, tak i z kuřete celého - záleží jen na vás, čemu dáte přednost. V dnešním článku vám přinášíme recept na kuře na paprice se smetanou, na kterém si zaručeně pochutnáte vy i celá rodina.

Kuře na paprice se smetanou recept

Možná máte svůj osvědčený recept na tento pokrm, podle kterého jej připravujete své rodině. Jestliže ale kuře na paprice vařit neumíte nebo s tímto jídlem nemáte žádné zkušenosti, bude se vám hodit náš recept.

Co budete potřebovat:

  • celé kuře nebo kuřecí stehna
  • máslo
  • mletou papriku
  • smetanu
  • 2 cibule
  • sůl
Postup přípravy:
  1. Celé kuře naporcujte, pokud máte kuřecí stehna, máte to bez práce - v takovém případě stačí maso zbavit kůže, pokud ji nemáte rádi.
  2. Cibule oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Poté cibuli osmažte na cca 100 g másla dozlatova.
  3. Následně k cibuli vložte porce kuřete a nechte orestovat ze všech stran - maso se krásně zatáhne.
  4. Podle chuti osolte a v rozpuštěném tuku rozpusťte vrchovatou lžíci mleté papriky.
  5. V rozpuštěné paprice maso obalte ze všech stran, poté zmírněte plamen a nechte maso cca 2 minuty dusit. Poté zalijte vroucím vývarem.
  6. Kuře nechte dusit pod pokličkou, občas jej obraťte a v případě potřeby dolijte vodu, aby bylo maso stále ponořené.
  7. Maso vytáhněte a nechte zchladnout.
  8. Do základu vlijte smetanu smíchanou s moukou, dobře promíchejte a za stálého míchání provařte, aby v omáčce nebyla cítit mouka.
Autor: - Redakce -

Přečtěte si také:
Neodolatelná chuť čokolády a její zdravotní bonusy (12.04.2018)
Které potraviny prodlužují život? (06.04.2018)
Proč je důležité snídat? (16.03.2018)
Recept na výtečnou italskou pizzu a´la Italia (04.03.2018)
Potraviny a jejich kvalita, stravovací návyky, cavíky kolem zdravého stravování = bludný kruh (20.02.2018)
Zelené potraviny, které by neměly chybět v jídelníčku (01.02.2018)
5 top potravin nejen pro sportovce (14.01.2018)
Tipy na sváteční pohoštění (21.12.2017)
Tyhle potraviny prospějí vaší pleti (20.11.2017)
Jak si připravit batáty? Příklady, které zachutnají i vám (16.10.2017)
4 superpotraviny budoucnosti, které můžete ochutnat již dnes (11.09.2017)
6 TOP potravin s pozitivními účinky na zdraví (08.07.2017)
Ve kterých potravinách najdete pro tělo nejprospěšnější tuky? (16.06.2017)
4 tipy na zdravé snídaně (04.06.2017)
5 tipů na zdravé večeře (04.06.2017)
Zpestřete si na jaře svůj jídelníček (02.05.2017)
Avokádo a jeho účinky na vaše zdraví (14.04.2017)
Na co všechno můžete použít kokosový olej? (27.03.2017)
3 důvody proč je snídaně tak důležitá (20.01.2017)
TOP pivní lahůdky ? mňamky co se hodí k pivu + 2 recepty (18.01.2017)
Jak se zbavit nafouklého bříška?! (25.12.2016)
Tipy na vánoční cukroví (27.10.2016)
Tipy na zdravé pamlsky (05.09.2016)
Jak může vypadat vegetariánský den? (14.08.2016)
Vláknina v potravinách - co jíst pro dobré zažívání (11.08.2016)
Tipy na rychlé večeře (26.07.2016)
Výtečný křehký meruňkový koláč s drobenkou (18.06.2016)
Pečený čaj v troubě ? skvělé letní osvěžení (14.06.2016)
Jak se projevuje alergie na lepek (11.06.2016)
Skvělý recept na pikantní hustou fazolovou polévku (10.06.2016)
Jak vyrobit domácí jogurt (09.06.2016)
Co jíst, když je venku vedro? (03.06.2016)
3 recepty na rychlé a výborné nepečené dezerty (15.05.2016)
Výborný recept na zeleninové smoothie (06.05.2016)
Tipy na chutná a vydatná vegetariánská jídla (25.04.2016)
Babiččin recept na palačinky (23.04.2016)
Jednohubky a chuťovky pro návštěvu (15.04.2016)
Losos na másle s karamelovými brambory (15.04.2016)
Lilek v kuchyni, aneb výtečný recept na váš stůl (12.04.2016)
Arašídové máslo ? co o něm nevíte a jak si ho snadno doma vyrobit (07.04.2016)
Losos s avokádovým pyré (25.03.2016)
Bojujte proti stresu jídlem, aneb na čem si pochutnat? (23.03.2016)
Recepty pro opuštěné muže (18.03.2016)
5 nejpopulárnějších opileckých mýtů (20.08.2009)
Nejlepší a nejhorší potraviny pro vaše libido (28.07.2009)
Co ve skutečnosti znamenají vaše chutě? (24.04.2009)
Jak bojovat proti zápachu z úst (02.04.2009)
Triky, které z vás udělají znalkyni vína (26.11.2008)
Tipy pro zatvrzelé pivaře (26.11.2008)
 
Diskuse ke článku (počet reakcí: 0)
 
 
Vyhledávání
Nejdiskutovanější

Databáze je prázdná!

Partneři

 
http://www.businessinstitut.cz/ - Prestižní studium MBA - Business Institut
http://www.cambschool.cz/ - MBA studium na Cambridge Business School
http://www.esbm.cz/ - - Moderní online studium MBA a LLM (Praha, Brno, Ostrava)
Poradíme vám, jak získat výhodnou nebankovní půjčku ihned na účet.