Menu
Úvod  › 

30 způsobů, jak rychleji zhubnout

Břicho ala pekáč buchet, štíhlý pas a sexy zadek je snem každé ženy. Nabízíme vám třicet způsobů, jak rychleji hubnout a zefektivnit svou dietu.

1. Místo toho, abyste zeleninu a maso smažili na oleji, použijte spíše páru, nebo dušení ve vlastní šťávě. Můžete použít několik kapek oleje na začátek a potom už přilévejte jen vodu místo dalšího oleje.

2. Pokud pánvičku či kastrol rozpálíte dřív, než do nich nalijete olej, mnohem méně se ho potom vsákne do jídla. Stejně tak dávejte maso a další potraviny na smažení na pánev teprve poté, co je olej rozpálený. Jídlo má tendenci studený olej absorbovat.

3. Nakrájejte maso i zeleninu na tenké plátky, či malé kousky. Porce bude vypadat větší, i když ve skutečnosti sníte méně. Obelstíte totiž svůj mozek i oči.

4. Pro grilování masa se snažte používat marinády bez tuku. Pro marinování kuřete můžete například smíchat dvě lžíce jablečného džusu a dvěma rozetřenými stroužky česneku a několika kapkami sojové omáčky.

5. Máte rádi hamburgery? Místo masové náplně je naplňte grilovanou zeleninou, houbami, nebo olivami.

6. Kupujte si biokečup. Vzhledem k tomu, že obsahuje víc než dvojnásobné množství antioxidantu lykopenu, jde o víc než výhodnou investici.

7. Místo tučných dipů se naučte používat jogurtový dresing. Maso s ním chutná skvěle a přijmete několikrát méně kalorií.

8. Nedokážete si svůj život představit bez pizzy? Potom si ji připravujte doma a kalorické uzeniny vyměňte za zeleninu. Obložte si pizzu cibulí, rajčaty, houbami, olivami, kukuřicí, fazolemi...

9. Místo zobání chipsů, slaných tyčinek, nachos a podobných pochutin, nakrájejte na proužky čerstvou mrkev, ředkvičky, kedlubny a další zeleninu. Tyto zeleninové chipsy zaměstnají vaše ústa a přitom vám nebudou zakládat na pneumatiku kolem pasu.

10. Vyzkoušejte si nezvyklé druhy zeleniny a ovoce. Například červená čočka, lilek nebo chřest vás překvapí svou výraznou chutí a přitom ještě prospějí vašemu zdraví.

11. Přebytečný tuk po smažení odsajte z jídla papírovým ubrouskem nebo utěrkou.

12. Zkuste zapátrat v pizzerii po pizze s nízkotučným sýrem a doma si ji připravujte stejným způsobem. Jen snížením mozzarely na třetinu ušetříte vašemu tělu dvacet gramů tuku.

13. Místo toho, abyste si dali v restauraci tučné jídlo, vezměte si do práce na oběd sendvič se šunkou, lososem, zeleninou... ušetříte tak peníze i kalorie.

14. Udělali jste si tuňákový salát v domnění, jak jste na dietu vyzráli? Jakmile ho zakapete majonézou, máte kalorickou bombu. Raději místo majonézy použijte citronovou šťávu.

15. Pokud se nechcete vzdávat sýrů, používejte raději chuťově výrazné druhy, jako je například parmazán. K ochucení jídla vám jich bude stačit mnohem méně.

16. Ideálním obědem je pita chleba naplněný pokrájenou zeleninou.

17. Místo dresingů zalijte svůj salát olivovým olejem. Dodáte tak tělu antioxidanty místo kalorií.

18. Zapomeňte na tučný gyros od stánku. Smíchejte opečené kuře s nakrájenou okurkou, jogurtem a několika kapkami citronové šťávy a naplňte tím pita chleba.

19. Ke snídani byste tělu měli dodat proteiny, které vám pomohou nastartovat metabolismus a spálit účinněji kalorie. Zařaďte do svého snídaňového menu například plátek sýra.

20. Až budete příště dělat palačinky, nahraďte půlku bílé mouky moukou celozrnnou.

21. Místo slazeného mléčného shaku smíchejte mléko například s rozmixovanými banány, pak nebudete muset koktejl přislazovat.

22. Místo kuřecích křídel, která patří mezi tučné části kuřete, si naložte prsa bez kůže a ogrilujte je.

23. Nemusíte se zcela zříkat čokolády, avšak investujte do kvalitních druhů s vysokým obsahem kakaa.

24. Pokud zařadíte do svého jídelničku pravidelně fazole, dodáte svému tělu proteiny i vlákninu s minimálním podílem kalorií.

25. Zapomeňte na plnotučné mléko, jogurty a tvarohy. Jejich nahrazením nízkotučnou verzí ušetříte spoustu kalorií.

26. Před každým jídlem vypijte dvě sklenice vody. Budete hydratovaní a sníží se množství jídla, které ve finále spořádáte.

27. Vynechte zcela slazené nápoje. V restauracích si dávejte zásadně minerálku či neslazený čaj.

28. Dodržujte pravidlo polovin. Půlku talíře by vždy mělo zabírat ovoce a zelenina.

29. Používejte oregano. Vědci dokázali, že jedna polévková lžíce oregana obsahuje tolik antioxidantů jako celé jablko. Navíc jde o chuťově velmi výraznou ingredienci, která vám dovolí například méně solit, nebo nahradit kalorická ochucovadla, jako je kečup, hořčice a další.

30. Při vaření zapojte chilli. Látky, které jsou obsažené v chilli papričkách zrychlují metabolismus a pomohou vám tak zhubnout.

Ohodnoťte tento článek:
Hodnocení: 5/5 (1 hlas)

Související články