Menu
Úvod  › 

5 tipů na zdravé večeře

Nezřídka se stává, že lidé večeři odbývají, případně ji zcela vynechají s vidinou, že zhubnou. To je ovšem velká chyba, protože večeře je pro správné fungování metabolismu stejně důležitá, jako snídaně či oběd. Samozřejmě s tím, že každé jídlo má svá specifika. Pro večeři platí, že by měla obsahovat minimum sacharidů, ale rozhodně by se neměla vynechávat či nějak šidit.

Špenátová polévka se ztraceným vejcem

Špenátová polévka nepředstavuje nic složitého. Uvaříme ji klasickým způsobem, ochutíme praženou cibulkou, solí, česnekem, muškátovým oříškem, pepřem a zalijeme troškou mléka, rozmixujeme dohladka a rozhodně zapomeňte na zahuštění moukou. Aby nebyla příliš vodnatá a řídká, dáme více špenátu. Pro větší hladovce uvaříme ztracené vejce a vložíme do polévky. Osobně nahoře ještě posypu chia semínky - je to zdravá a výtečná bašta.

Zdroj:Zdravá večeře

Tuňákový salát se zeleninou a quinoou

Tuňáka v konzervě přemístíme do mističky, přidáme povařenou quinou a na drobno nakrájenou zeleninu: rajčátka, paprika, salátová okurka a klidně, co máte k dispozici ředkvičku, kedlubnu apod. K salátu lze přikusovat například ořechový, semínkový či quinoa chléb. Ovšem výtečný je i samotný, přidat lze vejce na tvrdo.

Cuketové lasagne

Na klasické lasagne z mouky zapomeňte. Nic proti nim, jsou výtečné, ale dnes je řeč o zdravých večeřích, které vám pomohou zhubnout. Těstoviny nahraďte jednoduše plátky cukety. Je to výborné, lehké letní jídlo a ocení jej celá rodina. Jinak postupujte tak, jak jste zvyklí: mleté maso, koření, mozarella, parmezán.

Losos v alobalu

Porci lososa omyjeme, osolíme, posypeme kořením na ryby, položíme kolečka citronu (kdo nemá rád tak kolečka rajčat), kousek másla, dobře zabalíme do alobalu a vložíme na gril nebo do trouby. Jako přílohu lze podávat dušenou brokolici, hrášek a kolečka mrkve.

Kuřecí prso s pečeným chřestem

Kuřecí prsa si ochutíme, jak jsme zvyklí (každý má rád něco jiného) Někdo rád pikantní, jiný decentní. Prsa vložíme s pekáčkem do trouby a upečeme. Přibližně 20 minut před dopečením prsou vymažeme jiný pekáček olejem a vyskládáme chřest. Pečeme jej přibližně těch 20 minut a na talíři pak jemně osolíme - používám Himalájskou růžovou sůl.

Ohodnoťte tento článek:
Hodnocení: 5/5 (1 hlas)

Související články