5 tipů na zdravé večeře
Nezřídka se stává, že lidé večeři odbývají, případně ji zcela vynechají s vidinou, že zhubnou. To je ovšem velká chyba, protože večeře je pro správné fungování metabolismu stejně důležitá, jako snídaně či oběd. Samozřejmě s tím, že každé jídlo má svá specifika. Pro večeři platí, že by měla obsahovat minimum sacharidů, ale rozhodně by se neměla vynechávat či nějak šidit.
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka nepředstavuje nic složitého. Uvaříme ji klasickým způsobem, ochutíme praženou cibulkou, solí, česnekem, muškátovým oříškem, pepřem a zalijeme troškou mléka, rozmixujeme dohladka a rozhodně zapomeňte na zahuštění moukou. Aby nebyla příliš vodnatá a řídká, dáme více špenátu. Pro větší hladovce uvaříme ztracené vejce a vložíme do polévky. Osobně nahoře ještě posypu chia semínky - je to zdravá a výtečná bašta.
Zdroj:Zdravá večeře
Tuňákový salát se zeleninou a quinoou
Tuňáka v konzervě přemístíme do mističky, přidáme povařenou quinou a na drobno nakrájenou zeleninu: rajčátka, paprika, salátová okurka a klidně, co máte k dispozici ředkvičku, kedlubnu apod. K salátu lze přikusovat například ořechový, semínkový či quinoa chléb. Ovšem výtečný je i samotný, přidat lze vejce na tvrdo.
Cuketové lasagne
Na klasické lasagne z mouky zapomeňte. Nic proti nim, jsou výtečné, ale dnes je řeč o zdravých večeřích, které vám pomohou zhubnout. Těstoviny nahraďte jednoduše plátky cukety. Je to výborné, lehké letní jídlo a ocení jej celá rodina. Jinak postupujte tak, jak jste zvyklí: mleté maso, koření, mozarella, parmezán.
Losos v alobalu
Porci lososa omyjeme, osolíme, posypeme kořením na ryby, položíme kolečka citronu (kdo nemá rád tak kolečka rajčat), kousek másla, dobře zabalíme do alobalu a vložíme na gril nebo do trouby. Jako přílohu lze podávat dušenou brokolici, hrášek a kolečka mrkve.
Kuřecí prso s pečeným chřestem
Kuřecí prsa si ochutíme, jak jsme zvyklí (každý má rád něco jiného) Někdo rád pikantní, jiný decentní. Prsa vložíme s pekáčkem do trouby a upečeme. Přibližně 20 minut před dopečením prsou vymažeme jiný pekáček olejem a vyskládáme chřest. Pečeme jej přibližně těch 20 minut a na talíři pak jemně osolíme - používám Himalájskou růžovou sůl.
Související články
- Jak bojovat proti zápachu z úst
- Triky, které z vás udělají znalkyni vína
- 5 nejpopulárnějších opileckých mýtů
- Co ve skutečnosti znamenají vaše chutě?
- Recepty pro opuštěné muže
- Bojujte proti stresu jídlem, aneb na čem si pochutnat?
- Losos s avokádovým pyré
- Arašídové máslo ? co o něm nevíte a jak si ho snadno doma vyrobit
- Kuře na paprice se smetanou
- Jednohubky a chuťovky pro návštěvu
- Losos na másle s karamelovými brambory
- Tipy na chutná a vydatná vegetariánská jídla
- Co jíst, když je venku vedro?
- Jak vyrobit domácí jogurt
- Jak se projevuje alergie na lepek
- Pečený čaj v troubě ? skvělé letní osvěžení
- Výtečný křehký meruňkový koláč s drobenkou
- Tipy na rychlé večeře
- Vláknina v potravinách - co jíst pro dobré zažívání
- Jak může vypadat vegetariánský den?
- Tipy na zdravé pamlsky
- Tipy na vánoční cukroví
- Jak se zbavit nafouklého bříška?!
- 3 důvody proč je snídaně tak důležitá
- Na co všechno můžete použít kokosový olej?
- Avokádo a jeho účinky na vaše zdraví
- Zpestřete si na jaře svůj jídelníček
- 5 tipů na zdravé večeře
- 4 tipy na zdravé snídaně
- Ve kterých potravinách najdete pro tělo nejprospěšnější tuky?
- 6 TOP potravin s pozitivními účinky na zdraví
- 4 superpotraviny budoucnosti, které můžete ochutnat již dnes
- Příklady, jak si připravit batáty
- Tyhle potraviny prospějí vaší pleti
- Netradiční tipy na sváteční pohoštění
- 5 top potravin nejen pro sportovce
- Zelené potraviny, které by neměly chybět v jídelníčku
- Potraviny a jejich kvalita, stravovací návyky, cavíky kolem zdravého stravování = bludný kruh
- Proč je důležité snídat?
- Které potraviny prodlužují život?
- Potraviny, které pomohou s usínáním