Menu
Úvod  ›   › 

6 TOP potravin s pozitivními účinky na zdraví

Zdravé stravování patří k úplným základům, chce-li člověk podpořit celkově svůj zdravý životní styl. Cvičit a cpát se nekvalitním jídlem by nemělo jaksi význam. Zdravé potraviny, zvané také superpotraviny podpoří jednak zdraví člověka, které se však podepíše i na jeho vzhledu.

Většina lidí, holdující zdravé stravě a pravidelnému pohybu mnohdy i vypadá mnohem lépe, než ti, jež se cpou polotovary, pijí sladké limonády a necvičí. Kterých 6 potravin by nemělo ve vašem jídelníčku chybět, záleží-li vám na svém zdraví?

Zdroj:Zdravé stravování

Moringa

Není nic lepšího než ráno nastartovat čajem z moringy. Listy moringy jsou ceněné pro velmi vysoký obsah výživných látek: vitamíny, minerály, vláknina, esenciální aminokyseliny, antioxidanty zpomalující proces stárnutí a další. Jedná se o jeden z nejlepších přírodních multivitamínů a oblíbená je moringa především u sportovců a fyzicky pracujících lidí.

Ořechy a semínka

Ořechy a semínka obsahují zdravé tuky a vynikají nad ostatními potravinami koncentraci všech výživových látek. Je dobré střídat různé druhy ořechů i semínek, protože co druh to jiné a samozřejmě vždy prospěšné účinky na lidský organismus.

Avokádo

Potravina, která je sice známá, ale mnoho lidí ji ještě nevyzkoušelo. Avokádo je bohaté na minerální látky (magnezium, měď, fosfor), vitamíny C, K, E, H a další. Obsahuje kvalitní zdraví prospěšné tuky a přes jeho vysokou kalorickou hodnotu je doporučováno u mnoha diet.

Citrusové plody

Citrusy obsahují vysokou dávku vitamínu C, tudíž podporují imunitní systém. Grapefruit se doporučuje také u hubnutí, funguje jako výtečný spalovač tuků.

Quinoa

Představuje výbornou alternativu k rýži či kuskusu. Připravit se dá na slaný, ale i sladký způsob a dá se dokonce z ní upéci chléb či bábovka. Je to výtečný antioxidant, detoxikuje přirozeně tělo, podporuje růst svalové hmoty a jde o nutričně velmi ceněnou potravinu.

Kefír

Ani i něco tak zdánlivě obyčejného jako je kefír, nesmí chybět v žádném zdravém jídelníčku. Jedná se o přírodní probiotikum a tvrdí se, že díky kefíru můžete žít až do sta let. Samozřejmě, že zde hraje roli i genetika, optimistický přístup k životu a další faktory. Nicméně kefír zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech, výtečně odkyseluje organismus, ničí nežádoucí kvasinky a bakterie, stimuluje imunitní systém.

Ohodnoťte tento článek:
Hodnocení: 5/5 (1 hlas)

Související články