8 triků, které vás nutí k přejídání
Příliš mnoho cukru, tuku a soli. Jak to, že nezdravá jídla pořád kupujeme a máme je v takové oblibě? Tady je osm triků, které používají obchodníci s jídlem, aby přelstili váš mozek.
Jednadvacáté století je ve znamení nezdravých potravin. Firmy vyrábějící potraviny a jídla kladou na marketing stejný důraz jako například prodejci tabáku a alkoholu. Existuje spousta chytrých triků, které přelstí váš mozek a přimějí vás koupit i jídlo, o němž víte, že vašemu zdraví rozhodně neprospívá. Magazín msn je za pomoci odborníků odhalil:
1. Příliš cukru, tuku a soli
Většina jídel servírovaných v restauracích kombinuje příliš velké množství cukru, tuku a soli. Restaurace mají však k dispozici řadu triků, jak podstatu jídla zamaskovat. Dáváte si například kuřecí křídla v domnění, že jde v podstatě o dietní jídlo? Stačí když si ale uvědomíte, že jde o jednu z nejtučnějších částí kuřete, navíc smaženou. Podávají se s dipy, které jsou obvykle krémové, ale vždy hodně slané. Navíc se obvykle jedná o polotovary, které jsou už předsmažené a v restauraci je znovu osmaží. Výsledkem je tuk, sůl, tuk, tuk a tuk.
2. Jídlo, které se snadno žvýká
Jde o jídlo, které se v prakticky rozplývá na jazyku. Moderní výrobní postupy umožňují vytvořit jídlo tak, aby bylo při jeho konzumaci potřeba minimum žvýkání. Potom totiž jíte rychleji a zkonzumujete toho mnohem víc. Odstraňují se tak ingredience, které se těžko žvýkají, například vláknina, chrupavky a podobně. Výsledkem je jídlo, které sníte rychle, bez vynaložení větší námahy.
3. Oklamání mozku
Prodejci jídla se soustřeďují na to, aby jejich zboží působilo neodolatelným dojmem a lidé ho zkonzumovali větší množství. Jednou z osvědčených metod je například prodávání jídel s různými omáčkami a dipy. Je prokázané, že ho potom zkonzumujete mnohem větší množství. Konzumaci jídla také podporují vhodně zvolené barvy; nejspolehlivější z tohoto pohledu je zářivě červená a žlutá, které povzbuzují chuť k jídlu.
4. Šunka a sýr
Pokud nevíte co s jídlem, přidejte do něj šunku a sýr. Tak zní oblíbený vtip kuchařů, který však funguje i v praxi. Jídlo tak nabude na objemu, rozplývá se na jazyku, je levné a jde o ingredience, které má rád v podstatě každý.
5. Vaření z polotovarů
Restaurace používají při vaření velké množství mražených jídel a polotovarů. Krevety, brambory a kuřecí nugety se většinou částečně předsmaží a potom hluboce zamrazí. V restauracích je, stále ještě zmrazené, hodí do friťáku a znova osmaží. Takové zpracování a další smažení dodává jídlu zbytečné kalorie navíc.
Související články
- 33 překvapivých triků pro vaši dietu
- Nejlepší tipy, jak zhubnout v obličeji
- Jak si vybudovat svaly u počítače?
- Jak a proč zhubnout břicho?
- Dietní mýtus: Ananas vám v hubnutí nepomůže
- 9 největších dietních mýtů
- 8 triků, které vás nutí k přejídání
- Jak zkrotit svou chuť k jídlu
- Ideální tělo s minimálním úsilím
- 10 zásad fungující diety
- Proč se vám nedaří hubnout
- Zhubněte bez cvičení
- 5 způsobů, jak přes zimu nepřibrat
- Proč se vám nedaří hubnout, aneb co pít při dietě
- Jednoduché dietní strategie
- "Proč jsem tak tlustá?"
- 5 signálů, že to s dietou skutečně přeháníte
- 30 způsobů, jak rychleji zhubnout
- Ploché bříško do plavek ? jak na to?
- Znáte ketonovou dietu
- Jak jsem zhubla?!
- Trápí tě velká stehna?!
- Plavání jako ideální sport pro tebe!
- Máš plnou pusu výmluv, proč nemůžeš cvičit?
- Honí tě chuť na sladké?
- Jak dodržet předsevzetí, že zhubneš?!
- Strava podle krevní skupiny
- Jak se dá zhubnout a nepřibrat?
- Na co je při hubnutí důležité nezapomínat
- Jak cvičit a mít výsledky?
- Chyby, které při hubnutí děláte nejčastěji