Chutné recepty z letního ovoce
Úroda letního ovoce startuje a můžeme se těšit na sklizeň. Už nyní jsou některé druhy ovoce k mání. Proto to v mnohých domácnostech voní koláči, štrúdly, buchtami, marmeládami a různými zákusky či dezerty. Přinášíme vám inspiraci, co vše si můžete dobrého připravit a potěšit chuťové pohárky své i vaší rodinky. Ovocnou dobrotu uvítá každý a nikdo neodmítne.
Kinder řezy s ovocem
Na tento výtečný, lehký a snadný moučník budete potřebovat jahody, ale klidně to může být i jiné ovoce, podle vašich možností a chutí. Připravte si:
- 5 vajec
- 3 lžíce medu
- 4 lžíce kakaa
- Kávovou lžičku sody nebo prášku do pečiva
- Tvaroh
- Smetanový sýr Philadelphia nebo jiný
- Vanilkovou esenci + javorový sirup
- Želatinu nebo agar agar
- Ovoce
Zdroj: Recepty z letního ovoce
Postup přípravy
Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte je společně s medem (může být cukr nebo jiné sladidlo). Jakmile vznikne sladká krémová hmota, přidejte kakao, prášek do pečiva a opět promíchejte. Pak zlehka vmíchejte sníh z vaječných bílků. Tento krém vylijte na papírem vystlaný plech, který ještě postříkejte olejem ve spreji.
Pečte cca 15 minut. Těsto je upečeno velmi rychle. Nechte vychladnout a plát rozdělte na dva menší. Na jeden budete totiž pokládat ovoce, krém, ovoce a druhým vše pak přikryjete.
Krém: v mixéru nebo hnětači rozmíchejte tvaroh a smetanový sýr. Přidejte vanilkovou esenci a javorový sirup. Krém nedělejte příliš sladký. Do hotového krému vmíchejte předem připravenou (v horké vodě rozmíchanou a roztopenou želatinu nebo agar agar). Pak už stačí krém mazat na jeden plát upečeného kakaového korpusu. V lednici nechte ztuhnout a vychladnout. Za dvě hodiny můžete servírovat. Poznámka: jahody krájejte na plátečky nebo menší kousky. Osvěžující chuť dodá například rybíz. Výtečně řezy chutnají i s malinami či ostružinami.
Jednoduchý ovocný dezert s čoko-pěnou
Tento dezert si můžete dopřát i v případě, že si hlídáte štíhlou linii. Potřebovat budete
- kostičku silken tofu
- několik čtverečků hořké čokolády
- a ovoce
Pokud máte raději sladší, lze pěnu přisladit pár kapkami javorového sirupu či medu.
V mixéru rozmixujte tofu a postupně přidávejte roztopenou hořkou čokoládu. Mixujte do pěny. Tuto pak nalijte do půlky skleničky, proložte jakýmkoliv ovocem, které máte k dispozici a dolijte opět čokoládovou pěnou. V lednici nechte dvě hodinky a podávejte. Před podáváním můžete vršek ještě ozdobit dalším ovocem.
Další články k tématu: Recepty
- Nejlepší recepty z vánočních trhů
- 14 zdravých potravin, které podpoří hubnutí a růst svalové hmoty + bonusový recept
- Lilek v kuchyni, aneb výtečný recept na váš stůl
- Babiččin recept na palačinky
- Výborný recept na zeleninové smoothie
- 3 recepty na rychlé a výborné nepečené dezerty
- Skvělý recept na pikantní hustou fazolovou polévku
- Skvělé recepty na chutné vánoční pochoutky
- Recepty na top vyprošťováky
- Účinné recepty proti chřipce
- Recept na výtečnou italskou pizzu a´la Italia
- Chutné recepty z letního ovoce