Menu
Úvod  › 

Chutné recepty z letního ovoce

Úroda letního ovoce startuje a můžeme se těšit na sklizeň. Už nyní jsou některé druhy ovoce k mání. Proto to v mnohých domácnostech voní koláči, štrúdly, buchtami, marmeládami a různými zákusky či dezerty. Přinášíme vám inspiraci, co vše si můžete dobrého připravit a potěšit chuťové pohárky své i vaší rodinky. Ovocnou dobrotu uvítá každý a nikdo neodmítne.

Kinder řezy s ovocem

Na tento výtečný, lehký a snadný moučník budete potřebovat jahody, ale klidně to může být i jiné ovoce, podle vašich možností a chutí. Připravte si:

  • 5 vajec
  • 3 lžíce medu
  • 4 lžíce kakaa
  • Kávovou lžičku sody nebo prášku do pečiva
  • Tvaroh
  • Smetanový sýr Philadelphia nebo jiný
  • Vanilkovou esenci + javorový sirup
  • Želatinu nebo agar agar
  • Ovoce

Jahody

Zdroj: Recepty z letního ovoce

Postup přípravy

Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte je společně s medem (může být cukr nebo jiné sladidlo). Jakmile vznikne sladká krémová hmota, přidejte kakao, prášek do pečiva a opět promíchejte. Pak zlehka vmíchejte sníh z vaječných bílků. Tento krém vylijte na papírem vystlaný plech, který ještě postříkejte olejem ve spreji.

Pečte cca 15 minut. Těsto je upečeno velmi rychle. Nechte vychladnout a plát rozdělte na dva menší. Na jeden budete totiž pokládat ovoce, krém, ovoce a druhým vše pak přikryjete.

Krém: v mixéru nebo hnětači rozmíchejte tvaroh a smetanový sýr. Přidejte vanilkovou esenci a javorový sirup. Krém nedělejte příliš sladký. Do hotového krému vmíchejte předem připravenou (v horké vodě rozmíchanou a roztopenou želatinu nebo agar agar). Pak už stačí krém mazat na jeden plát upečeného kakaového korpusu. V lednici nechte ztuhnout a vychladnout. Za dvě hodiny můžete servírovat. Poznámka: jahody krájejte na plátečky nebo menší kousky. Osvěžující chuť dodá například rybíz. Výtečně řezy chutnají i s malinami či ostružinami.

Jednoduchý ovocný dezert s čoko-pěnou

Tento dezert si můžete dopřát i v případě, že si hlídáte štíhlou linii. Potřebovat budete

  • kostičku silken tofu
  • několik čtverečků hořké čokolády
  • a ovoce

Pokud máte raději sladší, lze pěnu přisladit pár kapkami javorového sirupu či medu.

V mixéru rozmixujte tofu a postupně přidávejte roztopenou hořkou čokoládu. Mixujte do pěny. Tuto pak nalijte do půlky skleničky, proložte jakýmkoliv ovocem, které máte k dispozici a dolijte opět čokoládovou pěnou. V lednici nechte dvě hodinky a podávejte. Před podáváním můžete vršek ještě ozdobit dalším ovocem.

Ohodnoťte tento článek:
Hodnocení: 5/5 (1 hlas)

Další články k tématu: Recepty