Menu
Úvod  › 

Co jíst, když je venku vedro?

Léto je nejoblíbenějším ročním obdobím, kterého se drtivá většina z nás již nemůže dočkat. Ačkoli do oficiálního začátku letní sezony ještě několik dní zbývá, již nyní nás mnohdy sužují nepříjemná horka. V létě se teploty nekontrolovatelně šplhají ke třicítkám ? někdy dokonce i mnohem výše ? díky čemuž nás často napadá otázka: co jíst, když je venku vedro? Je logické, že při vysokých teplotách budeme mít jen stěží chuť na svíčkovou se šesti ? řada z vás by si nedala ani horkou polévku. Nebojte se! Našli jsme pro vás hned několik tipů, se kterými v horkých dnech hlady trpět rozhodně nebudete!

Co jíst, když je venku vedro - chutná letní inspirace!

Teploměr ukazuje třicet stupňů ve stínu a vy máte čelo orosené potem i doma na gauči v obýváku. Zatímco větrák jede na plné obrátky, vám běhá hlavou myšlenka co jíst, když je venku vedro, přičemž se vám žaludek obrací při jediné představě na hutnou omáčku s houskovými knedlíky. Inspirujte se našimi tipy a horké léto zvládnete hravě!

Tip první: Šťavnaté ovoce

V létě musíme víc nežli kdykoli jindy pamatovat na dodržování pitného režimu. S tím vám může hravě pomoci šťavnaté ovoce, které vašemu tělu dodá tekutiny a vám navíc výborně zachutná. Ideální je například meloun, citrusové ovoce nebo broskve. Pochutnat si na nich můžete buď klasicky, nebo si z těchto ovocných ingrediencí můžete připravit osvěžující salát.

Tip druhý: Zeleninové saláty

Výborným tipem na léto jsou studené zeleninové saláty mnoha podob. Obzvlášť si je zamilují ženy hlídající si svou figuru, ale pochutnat si na nich mohou i muži nebo děti - stačí jen připravit jim takovou variaci, která polaská jejich chuťové buňky. Salát si můžete dát jak k obědu, tak i k večeři - zasytí vás, ale zároveň nezatíží váš žaludek.

Tip třetí: Studené polévky

Kdo říkal, že polévka musí být jen teplá? Pokud uvažujete, co si připravit k obědu, pak je studená polévka sázkou na jistotu. Na studené polévky můžete narazit i v restauracích, kde jsou součástí letního menu. Zpravidla jsou buď zeleninové, nebo ovocné a nutností je podávat je dobře vychlazené. Připravit si je můžete z takových ingrediencí, na které budete mít zrovna chuť.

Tip čtvrtý: Grilovaná zelenina

Grilování k létu neodmyslitelně patří. Proč ale grilovat stále jen maso, klobásky nebo různé párky? Kdo na to chce jít z té zdravější cesty, ten si na grilu udělá zeleninu a báječně si na tom pochutná! Chybnou volbou nebudou ani ryby, které jsou obzvlášť zdravé, obsahově vydatné a pro žaludek nezatěžující.

Ohodnoťte tento článek:
Hodnocení: 5/5 (1 hlas)

Související články