Menu
Úvod  › 

Jak na přípravu čaje

Jaký je nejoblíbenější a celosvětově nejrozšířenější nápoj? Jedním z nich jistě bude čaj. Pití čaje má bohatou historii - prvním zmínky o využívání lístků čajovníku při přípravě nápoje jsou staré již nejméně 5000 let. Pravidla pro jeho správnou přípravu i pro servírování se tedy vyvíjela poměrně dlouho. Řídíte se podle nich i vy?

Abyste si lahodný nápoj maximálně vychutnali, doporučuje se čaj servírovat v předehřátém šálku či konvici a pro přípravu použít vodu čerstvou a studenou. Ideální cestou, jak docílit nejlepšího vyniknutí chuti čaje je přivést vodu k bodu varu a krátce ji při této teplotě udržet. Ne však příliš dlouho, aby se z ní nevytratily látky, které mají význam pro uvolnění vůně čaje. Lístky černého čaje následně zalijte horkou vodou, v případě čaje zeleného vodou, která prošla varem a má 75 stupňů Celsia.

Samozřejmě, různé druhy čajů vyžadují přesnou teplotu ohřáté vody na to, aby vyniklo jejich typické aroma a dokonale se rozvinula jejich neopakovatelná chuť. Možná jste dosud vodu převařili, pak netrpělivě čekali na vychladnutí a pracně trefovali přesný počet stupňů Celsia. Nebo jste prostě rezignovali, zalily si šálek zeleného čaje vroucí vodou s tím, že jinak to prostě nejde! Právě pro vás, kteří víte, že dokonalost se ukrývá v detailu a na maličkostech záleží, je určena inteligentní nerezová varná konvice Orava VK-3817 A, která kromě klasického převaření vody dokáže vodu na kávu či čaj ohřát přesně dle vašeho požadavku na 60, 70, 80 či 90 stupňů Celsia. Výchozí parametry signalizuje různým barevným podsvícením a dosažení uvedené teploty vám oznámí zvukovým signálem.

Tento unikátní pomocník, který čaji rozumí, má 1,7-litrovou nádobu na vodu, příkon 2 000 W, snadno se ovládá a může být vaše jen za 799 Kč v e-shopu.

www.orava.eu

Ohodnoťte tento článek:
Hodnocení: 5/5 (1 hlas)

Související články