Příklady, jak si připravit batáty
Slyšeli jste už o této zajímavé příloze?
Pokud ne, je nejvyšší čas se na stále oblíbenější a využívanější brambory batáty podívat blíže. A to proto, že vás rozhodně zaujmou tím, jak zajímavě chutnají. Jsou podobné klasickým bramborám, ale liší se hlavně tím, že mají nejenom lehce červenější barvu, stejně jako se liší také tím, že mají lehce nasládlou chuť. Chcete je zkusit? Podívejte se na možné příklady jejich použití.
Standardní uvaření
Není to nic složitého a postup je stejný, jako je tomu v případě klasických brambor. Znamená to, že batáty jenom oloupete, vložíte je do studené vody, tu osolíte a následně přivedete k varu. Tyto chutné a zdravé brambory vaříte zhruba 20 - 30 minut, dokud nebudou měkké. Následně stačí slít vodu a poté už můžete servírovat. Ideálně omaštěné kouskem másla.
Zkuste je dát i do trouby
Druhá možnost už je o něco zajímavější a rozhodně můžeme říci, že když se nebudete obávat, tak i chutnější. Jak na to? Stačí si jenom batáty vzít a důkladně je omýt - to znamená, že na nich necháte i jejich slupku. Následně je nakrájejte na čtvrtiny. Postupně je poskládejte na plech, aby se nedotýkaly a pokapejte olivovým olejem. Doporučujeme je také dochutit, a to:
- solí a pepřem
- mletou paprikou
- tymiánem nebo rozmarýnem
Poté je vložte do trouby, která je rozehřátá na 180 stupňů. Zde je pečte alespoň 40 minut. Jakmile budou měkké, zapněte i horní gril, aby získaly i zajímavou barvu.
Láká také chutné pyré
Jak na něj? Začněte stejně, jako při vaření. Jakmile jsou měkké, už je stačí jenom pomocí vidličky jednoduše rozšťouchat. K tomu přidejte trochu rozpuštěného másla a také teplé smetany. Pomocí šlehače připravte hutnější konzistenci a již můžete servírovat. Také jedna z osvědčených možností, jak kombinovat nejenom jednoduchost přípravy, ale jak si naplno užít i celkem zajímavý a pozitivní dojem z tohoto jídla.
Související články
- Jak bojovat proti zápachu z úst
- Triky, které z vás udělají znalkyni vína
- 5 nejpopulárnějších opileckých mýtů
- Co ve skutečnosti znamenají vaše chutě?
- Recepty pro opuštěné muže
- Bojujte proti stresu jídlem, aneb na čem si pochutnat?
- Losos s avokádovým pyré
- Arašídové máslo ? co o něm nevíte a jak si ho snadno doma vyrobit
- Kuře na paprice se smetanou
- Jednohubky a chuťovky pro návštěvu
- Losos na másle s karamelovými brambory
- Tipy na chutná a vydatná vegetariánská jídla
- Co jíst, když je venku vedro?
- Jak vyrobit domácí jogurt
- Jak se projevuje alergie na lepek
- Pečený čaj v troubě ? skvělé letní osvěžení
- Výtečný křehký meruňkový koláč s drobenkou
- Tipy na rychlé večeře
- Vláknina v potravinách - co jíst pro dobré zažívání
- Jak může vypadat vegetariánský den?
- Tipy na zdravé pamlsky
- Tipy na vánoční cukroví
- Jak se zbavit nafouklého bříška?!
- 3 důvody proč je snídaně tak důležitá
- Na co všechno můžete použít kokosový olej?
- Avokádo a jeho účinky na vaše zdraví
- Zpestřete si na jaře svůj jídelníček
- 5 tipů na zdravé večeře
- 4 tipy na zdravé snídaně
- Ve kterých potravinách najdete pro tělo nejprospěšnější tuky?
- 6 TOP potravin s pozitivními účinky na zdraví
- 4 superpotraviny budoucnosti, které můžete ochutnat již dnes
- Příklady, jak si připravit batáty
- Tyhle potraviny prospějí vaší pleti
- Netradiční tipy na sváteční pohoštění
- 5 top potravin nejen pro sportovce
- Zelené potraviny, které by neměly chybět v jídelníčku
- Potraviny a jejich kvalita, stravovací návyky, cavíky kolem zdravého stravování = bludný kruh
- Proč je důležité snídat?
- Které potraviny prodlužují život?
- Potraviny, které pomohou s usínáním