Losos na másle s karamelovými brambory
Losos patří k jídlům, které nepřipravujeme každý den, nicméně konzumace ryb je doporučována minimálně jednou týdně. Losos se tradičně připravuje na másle, ale samozřejmě podobně jako kuře snad na tisíc a jeden způsobů. I my jsme se rozhodli vám rozšířit lososový repertoár a přinášíme vynikající recept na lososa na másle s karamelovými brambory. Tato nezvyklá kombinace ve spojení s rybou vám způsobí skutečný gurmánský orgasmus.
Losos na bylinkovém másle
- 500g lososa
- Trošku bílého vína
- 50g másla
- Hrst sekané petrželky
- Růžová himálajská sůl (může být obyčejná)
- Citrónová šťáva
Postup přípravy
Plátky lososa pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň 10/15 minut uležet. Zatím si smícháme změklé máslo s jemně sekanou petrželkou a dochutíme pár kapkami citrónu. Místo petrželky lze pro obměnu použít šalvěj či rozmarýn. Takto smíchané máslo vložíme do nějaké mističky a necháme v lednici ztuhnout.
Rybu dále mírně osolíme, zakápneme bílým vínem a vložíme na rošt - použijeme buď horkovzdušnou troubu, gril apod. Pečeme přibližně 15 minut na 200 stupňů. Upečenou rybu dáme na talíř a položíme na každý kousek dva oříšky připraveného ztuhlého másla. Podáváme s karamelovými brambory.
Karamelové brambory
Brambory umyjeme a uvaříme ve slupce. Poté je oloupeme, ale nekrájíme. Snad jen pokud byste měli nějaké velké brambory. Následně je přidáme do směsi na pánvičce: máslo, cukr a voda. Za občasného míchání necháme zkaramelizovat. Zdobíme slunečnicovými semínky a tymiánem.
Náš tip na změnu:
Budete-li toužit po malé změně, můžete si připravit k pečenému lososu oříškovou pomazánku namísto bylinkového másla. V tomto případě už však zůstaňte u klasických brambor. Recept na oříškovou omáčku: 1 polévková lžíce arašídového másla, sójová omáčka a trochu zeleninového vývaru - vše smícháme a krátce povaříme. Rybu na talíři polijeme touto omáčkou. Následně posypeme celé jídlo vhodnými bylinkami (kopr, petrželka, pažitka, tymián, rozmarýn).
Související články
- Jak bojovat proti zápachu z úst
- Triky, které z vás udělají znalkyni vína
- 5 nejpopulárnějších opileckých mýtů
- Co ve skutečnosti znamenají vaše chutě?
- Recepty pro opuštěné muže
- Bojujte proti stresu jídlem, aneb na čem si pochutnat?
- Losos s avokádovým pyré
- Arašídové máslo ? co o něm nevíte a jak si ho snadno doma vyrobit
- Kuře na paprice se smetanou
- Jednohubky a chuťovky pro návštěvu
- Losos na másle s karamelovými brambory
- Tipy na chutná a vydatná vegetariánská jídla
- Co jíst, když je venku vedro?
- Jak vyrobit domácí jogurt
- Jak se projevuje alergie na lepek
- Pečený čaj v troubě ? skvělé letní osvěžení
- Výtečný křehký meruňkový koláč s drobenkou
- Tipy na rychlé večeře
- Vláknina v potravinách - co jíst pro dobré zažívání
- Jak může vypadat vegetariánský den?
- Tipy na zdravé pamlsky
- Tipy na vánoční cukroví
- Jak se zbavit nafouklého bříška?!
- 3 důvody proč je snídaně tak důležitá
- Na co všechno můžete použít kokosový olej?
- Avokádo a jeho účinky na vaše zdraví
- Zpestřete si na jaře svůj jídelníček
- 5 tipů na zdravé večeře
- 4 tipy na zdravé snídaně
- Ve kterých potravinách najdete pro tělo nejprospěšnější tuky?
- 6 TOP potravin s pozitivními účinky na zdraví
- 4 superpotraviny budoucnosti, které můžete ochutnat již dnes
- Příklady, jak si připravit batáty
- Tyhle potraviny prospějí vaší pleti
- Netradiční tipy na sváteční pohoštění
- 5 top potravin nejen pro sportovce
- Zelené potraviny, které by neměly chybět v jídelníčku
- Potraviny a jejich kvalita, stravovací návyky, cavíky kolem zdravého stravování = bludný kruh
- Proč je důležité snídat?
- Které potraviny prodlužují život?
- Potraviny, které pomohou s usínáním