Losos s avokádovým pyré
Losos je nejen velmi chutná, ale i zdravá ryba. Stejně tak i avokádo se řadí do skupiny zdravých jídel, oblíbených nejen u sportovců. Dnes vám přinášíme nevšední recept a spojení těchto tvou chutí vám přinese dokonalý požitek i notnou dávku správně vyvážených živin.
Avokádo
Toto ovoce je bohatým zdrojem draslíku, magnezia, mědi, fosforu, citamínů C, B3, B5, E, K, H a dužina navíc obsahuje i kyselinu olejovou, palmitovou i linolovou - směsice zdravých tuků.
Losos
Je rovněž zdrojem zdraví prospěšných tuků, takže jen ty "hodné". Jeho maso je hezky růžové, křehké a jedno z mála, které není příliš cítit rybinou. Je snadno stravitelné a má velmi mnoho vitamínů a minerálů. Odborníci přes stravu doporučují zařadit lososa vzhledem k jeho nutričním hodnotám minimálně 1x týdně do svého jídelníčku.
Potřebné ingredience
- 250g lososa
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 polévková lžíce medu
- 1/2 lžičky koření na ryby
- 1 polévková lžíce hořčice
- 1/2 malé lžičky červené mleté papriky
- Špetku mořské soli
Postup přípravy
Olej, hořčici, med a ostatní přísady smícháme v misce a potřeme z obou stran lososa, kterého zabalíme do alobalu a vložíme do pekáčku. Pečeme přibližně 15 minut. Poté uděláme do alobalu vidličkou dírky, aby utekla pára a po chvíli odbalíme a vložíme na talířek, kde přidáme pyré z avokáda a zeleninovou oblohu.
Na avokádové pyré
- 1 střední zralé avokádo
- Citrón - pár kapek
- Koriandr - špetka
- Muškátový oříšek - špetka
- Česneková sůl - podle chuti
- Olovový olej - pár kapek
Příprava pyré
Avokádo si rozpůlíme, vyjmeme pecku a sloupneme kůrku. Na talíři jej rozmačkáme vidličkou a přidáme všechny uváděné ingredience. Česnekové soli dáme tolik, kolik nám prostě chutná. Já solím méně takže dávám skutečně jen malinko, pro dobrý šmak a česnekový nádech. Přejeme dobrou chuť.
Související články
- Jak bojovat proti zápachu z úst
- Triky, které z vás udělají znalkyni vína
- 5 nejpopulárnějších opileckých mýtů
- Co ve skutečnosti znamenají vaše chutě?
- Recepty pro opuštěné muže
- Bojujte proti stresu jídlem, aneb na čem si pochutnat?
- Losos s avokádovým pyré
- Arašídové máslo ? co o něm nevíte a jak si ho snadno doma vyrobit
- Kuře na paprice se smetanou
- Jednohubky a chuťovky pro návštěvu
- Losos na másle s karamelovými brambory
- Tipy na chutná a vydatná vegetariánská jídla
- Co jíst, když je venku vedro?
- Jak vyrobit domácí jogurt
- Jak se projevuje alergie na lepek
- Pečený čaj v troubě ? skvělé letní osvěžení
- Výtečný křehký meruňkový koláč s drobenkou
- Tipy na rychlé večeře
- Vláknina v potravinách - co jíst pro dobré zažívání
- Jak může vypadat vegetariánský den?
- Tipy na zdravé pamlsky
- Tipy na vánoční cukroví
- Jak se zbavit nafouklého bříška?!
- 3 důvody proč je snídaně tak důležitá
- Na co všechno můžete použít kokosový olej?
- Avokádo a jeho účinky na vaše zdraví
- Zpestřete si na jaře svůj jídelníček
- 5 tipů na zdravé večeře
- 4 tipy na zdravé snídaně
- Ve kterých potravinách najdete pro tělo nejprospěšnější tuky?
- 6 TOP potravin s pozitivními účinky na zdraví
- 4 superpotraviny budoucnosti, které můžete ochutnat již dnes
- Příklady, jak si připravit batáty
- Tyhle potraviny prospějí vaší pleti
- Netradiční tipy na sváteční pohoštění
- 5 top potravin nejen pro sportovce
- Zelené potraviny, které by neměly chybět v jídelníčku
- Potraviny a jejich kvalita, stravovací návyky, cavíky kolem zdravého stravování = bludný kruh
- Proč je důležité snídat?
- Které potraviny prodlužují život?
- Potraviny, které pomohou s usínáním