Pečený čaj v troubě ? skvělé letní osvěžení
Připravte si pečený čaj v troubě a pochutnejte si na něm v horkých dnech, kdy vás pěkně vychlazený ? klidně i s kostičkami ledu ? příjemně osvěží. Čaj připravovaný pečením si získává na stále větší oblibě nejen pro velice snadnou přípravu, ale především nezaměnitelnou chuť, která se s kupovaným čajem rozhodně nedá srovnávat. Největší výhodou je skutečnost, že si jej můžete připravit prakticky z jakéhokoli ovoce ať už čerstvého nebo mraženého ? zkrátka záleží jen na vás, jakou chuť váš pečený čaj v troubě získá.
Teplý v zimě, studený v létě
Pečený čaj v troubě vaše chuťové buňky polaská jak v zimě, kdy se díky hrníčku horkého čaje dokonale zahřejete, tak i v létě, kdy si na něm můžete pochutnat ve vychlazené variantě. Chutnat vám bude pokaždé! Jeho příprava vám nezabere mnoho času a určitě oceníte i fakt, že budete do detailu znát jeho složení, díky čemuž se nebudete muset bát nezdravých éček nebo umělých přísad.
Čaj, který se peče?
Možná patříte k lidem, kteří o pečeném čaji slyší poprvé, a nyní si udiveně klepete na čelo, jestli jsme se náhodou nespletli. Ne, nespletli. Tento čaj se opravdu připravuje pečením, kdy si vybrané ovoce upečete, přendáte do sklenic a poté dle libosti konzumujete. Jak na to vám prozradí následující řádky.
Recept na pečený čaj v troubě
Potřebujete:
- 2 kg cukru
- 1 lžičku skořice
- 4 hřebíčky
- 1/8 rumu
- 3 plátky citronu
- 2 kg ovoce dle vlastního výběru
Postup přípravy:
Ovoce omyjte, v případě potřeby oloupejte, zbavte pecek a nakrájejte na drobné kousky. Připravené ovoce dejte do pekáče a pečte při 200°C cca 30 minut. Ještě horké ovoce uložte do sklenic, dobře zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte odpočinout.
Související články
- Jak bojovat proti zápachu z úst
- Triky, které z vás udělají znalkyni vína
- 5 nejpopulárnějších opileckých mýtů
- Co ve skutečnosti znamenají vaše chutě?
- Recepty pro opuštěné muže
- Bojujte proti stresu jídlem, aneb na čem si pochutnat?
- Losos s avokádovým pyré
- Arašídové máslo ? co o něm nevíte a jak si ho snadno doma vyrobit
- Kuře na paprice se smetanou
- Jednohubky a chuťovky pro návštěvu
- Losos na másle s karamelovými brambory
- Tipy na chutná a vydatná vegetariánská jídla
- Co jíst, když je venku vedro?
- Jak vyrobit domácí jogurt
- Jak se projevuje alergie na lepek
- Pečený čaj v troubě ? skvělé letní osvěžení
- Výtečný křehký meruňkový koláč s drobenkou
- Tipy na rychlé večeře
- Vláknina v potravinách - co jíst pro dobré zažívání
- Jak může vypadat vegetariánský den?
- Tipy na zdravé pamlsky
- Tipy na vánoční cukroví
- Jak se zbavit nafouklého bříška?!
- 3 důvody proč je snídaně tak důležitá
- Na co všechno můžete použít kokosový olej?
- Avokádo a jeho účinky na vaše zdraví
- Zpestřete si na jaře svůj jídelníček
- 5 tipů na zdravé večeře
- 4 tipy na zdravé snídaně
- Ve kterých potravinách najdete pro tělo nejprospěšnější tuky?
- 6 TOP potravin s pozitivními účinky na zdraví
- 4 superpotraviny budoucnosti, které můžete ochutnat již dnes
- Příklady, jak si připravit batáty
- Tyhle potraviny prospějí vaší pleti
- Netradiční tipy na sváteční pohoštění
- 5 top potravin nejen pro sportovce
- Zelené potraviny, které by neměly chybět v jídelníčku
- Potraviny a jejich kvalita, stravovací návyky, cavíky kolem zdravého stravování = bludný kruh
- Proč je důležité snídat?
- Které potraviny prodlužují život?
- Potraviny, které pomohou s usínáním