Potraviny a jejich kvalita, stravovací návyky, cavíky kolem zdravého stravování = bludný kruh
Jelikož je rychlá doba, lidé žádají rychlé recepty, ale zároveň chtějí, aby bylo jídlo zdravé. Nikomu se nechce trávit moc času v kuchyni, protože už tak má každý dost jiné práce. Jak tedy vykouzlit rychlý a zdravý recept, aby byl pokud možno ještě i levný? Pojďme si to shrnout. Dnešní doba žádá jídlo zdravé, chutné, výživné, ale rychlé a levné.
To se všechno jaksi společně tluče. Tedy ne, že by nebylo možné uvařit rychle, chutně, zdravě a za pár korun. Jde to, ale chcete se dnes a denně cpát saláty, kašičkami a minutkami? Nejhorší na tom všem je, když člověk jídlo ještě i rychle sní a vůbec si jej nevychutná. Co takhle amarouny? Ty by byly asi moc fajn, nemyslíte?
Kdo může za obezitu?
Přestože je doba, která z každého kouta na vás křičí něco o zdravém životním stylu, řešíme až příliš často obezitu, nevyjímaje dětí. A rozhodně za to nemohou jen fast foody, bílá mouka, bílý cukr a školní jídelny, kde se až příliš často používají polotovary a práškové formy zalívané horkou vodou. Jenže na někoho se to hodit musí. To co je špatně, je hlavně minimální čas věnovaný přípravě jídla, nedostatek času na jídlo a nevěnování pozornosti tomu, co dáváme do svých úst.
Když jsme byli malé děti, rodiče nám říkávali - nepůjdeš za trest ven, máš zaracha. Dnes dětem říkáváme, půjdeš za trest ven a vypnu ti počítač. Když pomineme fakt, že moc o jídle nepřemýšlíme, nehýbeme se dostatečně, pak je tady další potíž. Klesající kvalita potravin.
Kvalita potravin
Koupíte-li vajíčka od farmáře, nedají se vůbec srovnávat svou kvalitou s těmi z obchodu. Stejně tak i maso, mléko, sýry, ovoce, zelenina. Ano, ano. Jenže nic jiného nám nezbývá, než do toho obchodu jít. Ale i tak už je dnes možné vybírat mezi několika výrobky. Chcete-li tedy zdravě jíst, musíte začít používat hlavu a srdce. Pravdou totiž zůstává, že žádný extrém není dobrý. A tak nezbývá než v té záplavě informací a vědeckých výzkumů o zdravém stravování spoléhat na zdravý selský rozum.
Související články
- Jak bojovat proti zápachu z úst
- Triky, které z vás udělají znalkyni vína
- 5 nejpopulárnějších opileckých mýtů
- Co ve skutečnosti znamenají vaše chutě?
- Recepty pro opuštěné muže
- Bojujte proti stresu jídlem, aneb na čem si pochutnat?
- Losos s avokádovým pyré
- Arašídové máslo ? co o něm nevíte a jak si ho snadno doma vyrobit
- Kuře na paprice se smetanou
- Jednohubky a chuťovky pro návštěvu
- Losos na másle s karamelovými brambory
- Tipy na chutná a vydatná vegetariánská jídla
- Co jíst, když je venku vedro?
- Jak vyrobit domácí jogurt
- Jak se projevuje alergie na lepek
- Pečený čaj v troubě ? skvělé letní osvěžení
- Výtečný křehký meruňkový koláč s drobenkou
- Tipy na rychlé večeře
- Vláknina v potravinách - co jíst pro dobré zažívání
- Jak může vypadat vegetariánský den?
- Tipy na zdravé pamlsky
- Tipy na vánoční cukroví
- Jak se zbavit nafouklého bříška?!
- 3 důvody proč je snídaně tak důležitá
- Na co všechno můžete použít kokosový olej?
- Avokádo a jeho účinky na vaše zdraví
- Zpestřete si na jaře svůj jídelníček
- 5 tipů na zdravé večeře
- 4 tipy na zdravé snídaně
- Ve kterých potravinách najdete pro tělo nejprospěšnější tuky?
- 6 TOP potravin s pozitivními účinky na zdraví
- 4 superpotraviny budoucnosti, které můžete ochutnat již dnes
- Příklady, jak si připravit batáty
- Tyhle potraviny prospějí vaší pleti
- Netradiční tipy na sváteční pohoštění
- 5 top potravin nejen pro sportovce
- Zelené potraviny, které by neměly chybět v jídelníčku
- Potraviny a jejich kvalita, stravovací návyky, cavíky kolem zdravého stravování = bludný kruh
- Proč je důležité snídat?
- Které potraviny prodlužují život?
- Potraviny, které pomohou s usínáním