Menu
Úvod  › 

Tipy na rychlé večeře

Určitě i vy znáte situaci, kdy se někde zdržíte, vyjedete si na celodenní výlet, uděláte si přesčas v práci nebo se zakecáte s kamarádkou u kafe a doma vás čeká povinnost připravit večeři. Když nás tlačí čas, jen málokomu se chce stát ještě další hodinu u sporáku. V takových chvílích vám přijdou vhod tipy na rychlé večeře, díky kterým sobě nebo své rodině připravíte něco dobrého na zub doslova vcukuletu!

Tipy na rychlé večeře, aneb vaříme chutně a bez zdržování!

Tipy na rychlé večeře využijete nejen v případě, kdy se zapomenete na návštěvě u kamarádky, ale i za jakékoli jiné situace, kdy zkrátka nebudete mít dostatek časového prostoru na kulinářské umění. Rychlá jídla rozhodně nejsou šizená - dokážou zasytit i zachutnají!

Tip první: Bohatýrské špagety

Potřebujete:

  • 2 cibule
  • 20 dkg anglické slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • 2 rajčatové protlaky
  • kečup
  • špagety
  • sůl, pepř, bazalku, oregano, cukr, pálivou papriku

Postup přípravy:

Cibulku nakrájejte najemno, anglickou slaninu nakrájejte na drobné kostičky a společně s cibulkou vložte do hrnce s trochou oleje. Stačí opravdu jen troška, slanina pustí olej sama. Zprudka osmažte, dokud cibulka nezesklovatí, pak zalijte vodou - postačí ½ hrníčku. Mezitím si do osolené vody dejte vařit špagety. Přidejte rajčatové protlaky a kečup, dobře promíchejte a nechte probublat. Poté dochuťte kořením, přidejte uvařené špagety a vše dobře promíchejte.

Tip druhý: Kuřecí salát s těstovinou

Potřebujete:

  • libovolné množství kuřecích prsou
  • libovolné množství cherry rajčátek
  • těstoviny
  • bílý jogurt

Postup přípravy:

Kuřecí prsa omyjte pod tekoucí vodou, nakrájejte na kostičky a zprudka osmažte na oleji. Na pánvi kuřecí kousky osolte, opepřete a přidat můžete i kari koření. Cherry rajčátka omyjte, pokrájejte na drobné kousky - nejlépe na čtvrtinky. Mezitím si v osolené vodě uvařte těstoviny. Až vám těstoviny vychladnou, smíchejte je s kuřecím masem, nakrájenými rajčaty a bílým jogurtem.

Tip třetí: Jablečný kuskus

Potřebujete:

  • 250 g kuskusu
  • 6 jablek
  • cukr
  • skořici
  • olej

Postup přípravy:

Kuskus uvařte dle návodu. Jablka nastrouhejte nahrubo a smíchejte s cukrem a skořicí. Poté vše zalijte 0,5 dcl vody a dejte i s hrncem na sporák. Vodu nechte vyvařit, jablíčka vám změknou. Uvařený kuskus promíchejte s jablky a podávejte.

Ohodnoťte tento článek:
Hodnocení: 5/5 (1 hlas)

Související články