Menu
Úvod  › 

Výtečný křehký meruňkový koláč s drobenkou

Ať už máte chuť na něco sladkého nebo potřebujete dát něco na stůl pro příchozí hosty, které nechcete odbýt kupovanou roládou ze supermarketu ? křehký meruňkový koláč s drobenkou je jasnou volbou číslo jedna! Jeho příprava není vůbec složitá, potřebujete jen minimum ingrediencí a výsledná chuť vás donutí olizovat se až za ušima. Ať už jej podáte rodině nebo známým, všem se budou dělat boule za ušima a křehký meruňkový koláč se na pekáči rozhodně moc dlouho neohřeje!

Recept na křehký meruňkový koláč s drobenkou

Připravili jsme pro vás recept na tento křehký a nadýchaný koláč, po kterém se u vás doma doslova jen zapráší!

Na přípravu koláče budete potřebovat:

  • ½ kg meruněk
  • 1 hrníček cukru krupice
  • ½ kelímku smetany ke šlehání
  • 130 g másla
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 vejce
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 hrníčky polohrubé mouky
  • 1 lžičku citronové kůry
  • 1 kelímek smetany na vaření
  • špetku soli

Na drobenku:

  • máslo
  • cukr krupice
  • hrubou mouku

Jak postupovat s přípravou:

Žloutky oddělte od bílků, které následně se špetkou soli vyšlehejte v tuhý sníh. Žloutky utřete s cukrem a vanilkovým cukrem. Následně přidejte rozpuštěné máslo, mouku, prášek do pečiva, obě smetany, nastrouhanou citronovou kůru a všechny ingredience dobře promíchejte. Nakonec pomalu přidejte vyšlehaný sníh. Meruňky omyjte, rozpulte a zbavte pecek. Z másla, cukru a mouky připravte drobenku - množství a chuť si připravte podle vlastní chuti. Připravené těsto nalijte na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Poklaďte meruňkami a zasypte drobenkou. Poté vložte do trouby a pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C 30 minut.

Ohodnoťte tento článek:
Hodnocení: 3/5 (1 hlas)

Související články